کد خبر: 20791890
تاریخ انتشار: دوشنبه 12 بهمن 1394
خانه » حواشی » رسالت » نقد داستان کار هر کسی نیست
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
دبیر بخش قصه نویسی حوزه هنری:

دوره تکمیلی آموزش داستان نویسی، ویژه طلاب حوزه علمیه خراسان، شنبه 10 بهمن ماه با پیگیری مبحث زاویه دید و با حضور عباس زاده، دبیر بخش قصه نویسی حوزه هنری در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه پیدا کرد.

به گزارش چی 24 به نقل از رسالت:
 

به گزارش پایگاه فرهنگی-تبلیغی رسالات، عباس زاده در این جلسه ابراز داشت: متأسفانه برخی از دوستان که سال‌هاست در جلسات و گروه‌های داستان‌نویسی فعال هستند، هنوز معنای نقد را نمی‌دانند. اگر کسی را پیدا کردید که که خوب نقد می‌کند، او را رها نکنید.

وی با اشاره به امکانات گوناگونی که زاویه‌دید‌های مختلف به ما می‌دهند گفت: برای موضوعات مختلف می‌توان زاویه دید متناسب با آن را انتخاب کرد. مثلاً در داستانی که در مورد یک شخصیت است و محور کلی داستان یک فرد است بهتر است از زاویه دید اول شخص استفاده شود، چراکه در این حالت مخاطب احساس نزدیک‌تری به شخص اول داستان دارد.

وی افزود: در نقل داستان‌هایی که حالت روان‌شناسانه دارند بهتر است از زاویه دید اول شخص استفاده شود.

عباس زاده یکی از ویژگی‌های بارز زاویه دید دانای کل محدود را، محدودیت آن به شخصیت اصلی داستان عنوان کرد و ادامه داد: دانای کل محدود به سایر شخصیت‌ها کاری ندارد، قضاوتی راجع به آن‌ها نمی‌کند و همراه شخصیت اصلی داستان حرکت می‌کند.

دبیر بخش قصه‌نویسی حوزه هنری بخشی از سخنان خود را به تشریح زاویه دید سوم شخص نمایشی اختصاص داد. وی در این رابطه اظهار داشت: تفاوت این زاویه‌ی دید با سایر زاویه دیدهای سوم شخص این است که اجازه‌ی رفتن به ذهن شخصیت‌ها را ندارد و سعی می‌کند هرآن‌چه در داستان بوقوع می‌پیوندد را از طریق کنش‌های بیرونی بیان نماید.

وی عنوان داشت: سعی کنید داستان‌هایتان را با دیالوگ یا مونوگرافی ذهنی شروع نکنید. سعی کنید شروع داستانتان با توصیف باشد تا در ذهن مخاطب فضاسازی خوبی صورت گیرد. چراکه در ابتدای داستان ذهن مخاطب در خلأ است.

دانلود صوت جلسه

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین